Be Quick delegatie bezoekt Duitsland – Nederland

Afgelopen woensdag was het zover, een duel van landsbelang tussen Nederland en Duitsland. Inzet een plek op het EK van 2017 in Turkije. Be Quickers Quynten, Michel, Mo, Ivo en Jacco gingen daarom opstap richting Oberhausen om daar getuigen te zijn van een prachtige basketbalavond.

Het vijftal vertrok ’s middags al vroeg want er moest vooraf eerst wat moed ingedronken worden met een paar halve litertjes Duits bier want een overwinning voor de Orange Lions leek onmogelijk. “We zullen de eerste helft waarschijnlijk al geveegd worden, zeker met twee NBA spelers in de Duitse gelederen.” vertelde nationaal basketbalkenner Michel Blaakmeer vanaf het terras aan de Centro-promenade in Oberhausen. “Nederland heeft een leuk ploegje, maar geen schijn van kans tegen Die Manschaft”

Na de voorbeschouwing gingen de mannen richting de Koning-Pils-Arena voor de wedstrijd. En na een kippenvel momentje tijdens de volksliederen was het tip-off-time!

Nederland begon goed en kon het eerste kwart goed bij blijven. Maar in het tweede kwart kregen de Lions meer vat op de wedstrijd en liepen zelfs uit naar een 35-40 voorsprong bij rust. Nederland speelde degelijk en met name center Nikolas de Jong was uitblinker bij de gastploeg.

Ondertussen waren de vijf Be Quickers aan het genieten van een prachtige wedstrijd en werd er in de rust nog wat extra Koning’s Pils gehaald om de feestvreugde te vergroten.

In de tweede helft bleef Nederland goed spelen en kwam het zelfs op een 60-72 voorsprong. “In de pocket!” dacht het vijftal maar in de slotfase werd het na enkele malen balverlies van Nederland nog redelijk spannend. Echter won Nederland met 71-75, en gingen de Be Quickers zeer opgewekt weer “zu Hause”.