Be Quickers bezoeken Euroleague wedstrijd in Athene

Afgelopen weekend maakte een groep Be Quickers een wel hele bijzondere reis. Vier dagen lang bezochten Peter, Diederik, Michel, Quynten, Pepijn en Jacco de stad Athene. Het doel? Genieten van eten en drinken, cultuur opsnuiven maar ook het bezoeken van de Euroleague-wedstrijd Panatinaikos tegen Darüşşafaka Doğuş Istanbul.

Het was vrijdagavond negen uur en de zes Be Quickers staan bij de ingang van het stadion. De mannen zijn onder de indruk van alle joelende supporters die blijkbaar zin hebben in de wedstrijd. Ook de grote aantallen politiemannen en ME-busjes maakt duidelijk dat het hier niet gaat om een potje Landstede tegen Aris.

Eénmaal binnen blijven de Be Quickers zich verbazen. Het oud-olympische stadion van 2004 is indrukwekkend groot, en hoewel niet helemaal uitverkocht heerst er een voelbare spanning in het gebouw.

Het speelveld is omhangen met netten zodat niemand iets kan gooien richting het veld en tientallen stewards observeren stoicijns de tribunes om eventuele onregelmatigheden te bespeuren. Dit kon nog wel eens een heet avondje gaan worden!

Na het voorstellen van de spelers met de nodige gebruikelijke show kan de wedstrijd beginnen.

Panatinaikos speelt het eerste kwart goed, met name spelverdeler Nick Calathes maakt het de Turken erg moeilijk door enkele inside-scores. De thuisploeg leidt dan ook met 21-16 na de eerste periode.

In de tweede helft komt Istanbul dan ook sterk terug in de wedstrijd, mede door te veel balverlies van de thuisploeg. Met name forward Will Clyburn weet ieder keer weer het netje te vinden en met een 64-60 tussenstand na drie kwarten is de spanning voelbaar in het stadion.De Be Quickers zijn ondertussen aan het genieten van de hectische sfeer in het stadion. Alles wijst erop dat dit een spannende wedstrijd kan gaan worden want in de tweede periode laat ook Darüşşafaka Doğuş zien dat ze wel wat in hun mars hebben. Toch pakt de thuisploeg een kleine voorsprong bij rust (46-34), maar iedereen weet dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld is.

Bij elke beslissing van de scheidsrechters schieten de Grieken van hun stoel en worden de nodige spreekkoren richting het veld geschald. Een ongekend kippenvel-sfeertje voor de Zwollenaren.
Met nog een paar minuten te spelen komt Instanbul zelfs nog eventjes op voorsprong, maar toch weet Panatinaikos de wedstrijd te winnen met 86-80.

Na afloop zijn de Be Quickers opgelaten. Dit was een een spannende wedstrijd in een geweldige ambiance en een unieke ervaring!

“Dit gaan we vaker doen! Misschien wel een NBA wedstrijd volgend jaar!” Aldus de Be Quickers, die na de wedstrijd in een Atheense kroeg de wedstrijd tot in de late uurtjes na-analyseerden.