Fijne Feestdagen voor Heren 1

De dagen worden koud en donker. Tijd voor een winterstop, maar niet voordat Heren 1 nog een IJsselderby had te beslissen tegen koploper Isala uit Deventer. Met de strijd om de koppositie een belangrijk duel! En eerder dit jaar kon Be Quick het net niet beslissen in een dubbele overtime tegen de Deventenaren, dus genoeg motivatie om nog eens alles te geven zo vlak voor de feestdagen.

De wedstrijd begon een fijne 9-2 voorsprong voor de thuisploeg. Toch was het eerste kwart alleszins belabberd en kwamen beide ploegen niet verder dan 14-13 na tien minuten spelen.

Na een donderpreek van coach Stel waren de Zwollenaren het tweede kwart beter bij de les. Vanaf 19-19 ontstond er een opmars naar beter basketbal dat in de slotfase resulteerde in een tweetal fast-breaks afgemaakt door flashing forward Van Schagen.  (ruststand 39-28)

Na rust liet Be Quick de gastploeg niet meer dichterbij komen. En hoewel het geen mooie wedstrijd was kwamen de Zwollenaren niet meer in gevaar. De voorsprong werd verder uitgebouwd en het laatste kwart was slechts een formaliteit. (eindstand 86-64)

Met deze overwinning pakt Be Quick de koppositie en zal het de tweede helft van het seizoen alles er aan doen om het kampioenschap binnen te slepen. Voor nu fijne feestdagen en een gezond 2023!

Hieronder nog een samenvatting met dank aan Quynten. (even hieronder klikken als je het niet ziet / telefoon draaien)