Heren 1 eindelijk op het vertrouwde niveau

BIDDINGHUIZEN – De mannen van Be Quick ’28 waren dit seizoen nog weinig succesvol. De eerste vier wedstrijden werden verloren en het leek erop dat dit een verloren seizoen zou worden. Maar niets was minder waar, want afgelopen zaterdag toonden de mannen van coach Stel dat ze wel degelijk hun vertrouwde niveau van vorig seizoen kunnen halen.

De wedstrijd begon echt allerminst makkelijk. Be Quick verdedigde wat slapjes en de eerste paar aanvalspogingen gingen ook mis. Daarna kwam het team echt op stoom met name door enkele goede scores van center Gootjes. Toch bleef BAS telkens tegengas geven en werd de eerste helft ternauwernood met met maar 4 punten achterstand voor de gastploeg afgesloten. (34-30)

In de tweede helft was het ‘no more mister nice guy’. Be Quick begon te knokken in de verdediging en op de fastbreak werden de punten vakkundig afgerond door onder andere centers Tigelaar en Van Enk. En nadat ook forward Van Schagen werd ingebracht liepen de Zwollenaren eindelijk uit naar een 45-56 voorsprong met nog een kwart te gaan.

In het laatste kwart liep de ploeg uit Zwolle verder uit, maar BAS had een lastige guard die regelmatig bleef tegenscoren. De ploeg kwam nog terug tot negen punten maar daarna was het verzet gebroken. Aanvoerder Baars mocht nog twee lay-upjes benutten waarna de wedstrijd werd uitgespeeld tot 67-82.