Heren 1 heeft niets te kampen van Kampen

Op een gure vrijdagavond stonden de mannen van Be Quick heren 1 klaar om te vertrekken richting Kampen. Tegenstander Lay Back is jong en lastig maar er werd al een keer gewonnen dit seizoen.

De wedstrijd begon echter heel gemakkelijk voor de Zwollenaren.
0-2 Van Enk,
0-4 Ketelaar.
En daarna ging het heel snel.
5-13 Baars,
5-19 Schotanus.
Het tempo lag hoog, maar na tien minuten was daar al een riante 11-26 voorsprong.

Op de tribune werd er door de geblesseerde center Tigelaar en toekijkende voorzitter Mahmoud al rustig gecontempleerd over een overwinning, maar Be Quick moest nog wel even drie kwarten volhouden. Dat lukte want met scores van onder andere Van Schagen en een lekker schotje van nieuwkomer Yildriz gingen de Zwollenaren met een 21-39 voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft leek een formaliteit echter kwam Lay Back goed uit de startblokken en stond het zowaar 28-39. Be Quick zat te slapen maar gelukkig regende het een viertal driepunters voor de gastploeg waardoor Kampen niet meer dichterbij kwam. (33-53)

Het laatste kwart bleef de thuisploeg aan de deur kloppen (hoor wie klopt daar kinderen?!) maar de voorsprong werd simpel geconsolideerd. Eindstand 54-73.

In de sfeerloze sporthal de Reeve, was een overwinningsbiertje niet gegund. Snel naar huis met twee punten!