Heren 1 pakt de winst na spannende slotfase tegen Rebound ’73

Rebound ’73 mse1 – Be Quick ’28 mse1

13-10-2018

HARDERWIJK – Er zijn soms van die wedstrijden die te spannend zijn om te kijken. Waarin beide ploegen achterstaan, en weer terugkomen, en waar tot in de laatste seconde de winnaar onbeslist is. Dit was weer zo’n wedstrijd.

De mannen van Be Quick waren gemotiveerd voor aanvang van de wedstrijd. Een lelijk verlies vorige week tegen WSV moest vandaag tegen de koploper Rebound ’73 worden rechtgezet. En dat gebeurde ook, in de beginfase waren de Zwollenaren heer en meester. Alle scores gingen raak en binnen enkele minuten stond er een 9-15 voorsprong op het bord. Met name forward Verbruggen buffelde zich een weg door de Harderwijker defensie en een 16-29 voorsprong leek het alsof het in de eerste helft al beslist zou gaan worden.

Niets was echter minder waar want Rebound kwam in het tweede kwart ijzersterk terug. Be Quick begon balverlies te lijden en had moeite om het spel op te zetten. Beetje bij beetje kwam de thuisploeg dichterbij en met rust was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Nu keek de gastploeg tegen een 42-41 achterstaand aan en werden de gezichten ernstig.

Als de Harderwijkers zo bleven doorspelen dan was Be Quick gezien, echter ging in het derde kwart de motor bij de thuisploeg haperen en was het wedermaal Verbruggen die zijn ploeg op een 61-62 voorsprong bracht.

Spanning
De wedstrijd was spannend en in het vierde kwart moest het dan gaan gebeuren. De ploeg van coach Stel zocht center Stroop en die zorgde met vier punten voor een 61-66 voorsprong. Echter vertrouwde de thuisploeg op de net opgelapte aanvoerder Bles die zijn ploeg langszij bracht tot 67-66. Be Quick gaf niet op en na scores van Baars en wederom Verbruggen was er weer een 69-74 voorsprong. Met nog ander halve minuut te gaan was het een kwestie van uitspelen maar center Stroop moest naar de kant met vijf fouten en tot overmaat van ramp verloor de gastploeg ook nog de bal in de aanval.

Rebound kwam wederom terug tot 73-75 en het zou aankomen op de laatste 30 seconden. Aanvoerder Baars mocht echter met nog paar seconden te gaan twee vrijeworpen nemen. Eentje ging raak en Rebound kreeg nog één keer de bal voor de alles beslissende gelijkmaker. Die ging mis en Be Quick pakt een prachtige overwinning op de koploper in de competitie.