Van der Veen beslissend tegen Valley Bucketeers

Be Quick ’28 mse1 – Valley Bucketeers mse 1

19-10-2018

ZWOLLE – Afgelopen vrijdag traden de mannen van Be Quick ’28 aan tegen de Valley Bucketeers uit Nijverdal. Vorig jaar ging dit jonge team al twee keer over de knie maar deze wedstrijd moesten de mannen coach Stel toch echt tot het einde aan de bak.

De wedstrijd begon goed voor Be Quick door gelijk een 10-1 voorsprong te pakken. Echter wisten de Nijverdallers daarna ook het netje te vinden en werd het eerste kwart afgesloten met een 25-18 voorsprong.

Be Quick speelde niet goed. Veel schoten werden gemist en verdedigend gaven de Zwollenaren te veel weg, maar gelukkig was center Van der Veen ingehuurd om het nodige opruimwerk onder het bord te verrichten.

Van der Veen – Man of the Match

De voorsprong werd groter maar de Bucketeers kregen vlak voor de rust weer moraal door een buzzerbeater te maken (45-36)

In de tweede helft was het wederom ‘man of the match’ Van der Veen die alle aanvalsrebounds omzette in punten en dus liepen de Zwollenaren verder uit naar 68-53.

In het laatste kwart werd de thuisploeg slordig, schoten werden veelvuldig gemist en ook fast-breaks werden verprutst. De gastploeg rook bloed en bleef wel doorscoren. Met nog maar twee minuten tegaan werd het zelfs nog spannend toen de ploeg uit Nijverdal terugkwam tot 74-70. Echter was de wederom center Van der Veen die na een assist van Stroop zijn belangrijkste score van de avond erin legde. Be Quick won uiteindelijk na het uitspelen van de tijd met 78-72.