Veni, Vedi, Vuas

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Be Quick tegen Vuas uit Dronten. De Zwollenaren kwamen, zagen en overwonnen, zoals de Romeinse krijgsheer Julius Ceasar (aka Rahakbauw) het ooit als eens verwoorde.

De ploeg van coach Stellianus begon de wedstrijd heel voortvarend met een 8-0 voorsprong. En na vier rake vrijeworpen van forward Ivonius werd het zelfs al 16-6.
Toch werd de thuisploeg daarna slordig door schoten te missen en kwam Vuas weer bijna op gelijke hoogte: 17-15. Hierna bleef het tot de rust gelijk opgaan en kwam het voor het legioen uit Zwolle op de tweede helft aan!

De Drontenaren bleven nog lang bij maar toen kreeg Be Quick het op de heupen in de naam van forwards Arianus (2 driepunters) en de kleine spelverdeler Frailyn aka Asterix die aan iedereen reboundles gaf.

De voorsprong werd groter en uiteindelijk wonnen de Romeinse gladiatoren van de Polder-galliërs met 74-59.

Een mooi resultaat voor de Zwollenaren die daarmee hun koppositie op de ranglijst verstevigen!